Team A 

Team A is een vrijetijdswerking van De Stroom specifiek voor (jong)volwassenen met ASS en normale begaafdheid.

Eén keer per maand ontmoet je lotgenoten en ga je in (kleine) groepjes op uitstap: wandelen, een fotozoektocht, een escape game, ...

Tijdens corona doen we dit uiteraard met het nodige respect voor de maatregelen. 

Wil je je inschrijven op onze nieuwsbrief over Team A? Registreer jouw mailadres via deze link

 

OP MAAT

Als je een specifieke vrijetijdsvraag hebt - die niet aansluit bij het bestaand aanbod van De Stroom - dan kan je bij ons een vrijetijdstraject aangaan.

Als organisatie kan je bij De Stroom terecht voor vorming of advies over een inclusief vrijetijdsaanbod.

  

ACTIVITEITSVOORWAARDEN

 

Kennismaking

 • We verwachten dat iedereen op kennismakingsgesprek komt naar De Stroom. De deelnemer komt bij voorkeur zelf naar het bureau, zodat we beter zicht krijgen op de mobiliteit van de deelnemer.
 • Een eerste inschrijving voor een activiteit zonder kennismaking is mogelijk, maar ten laatste voor de activiteit moet de kennismaking zijn doorgegaan.
 • Intake is gratis en op afspraak tijdens de kantooruren van De Stroom.

 

Procedure inschrijvingen

 • De startdatum van de inschrijvingen wordt vermeld in het Mag-Gezien waarin de activiteit gepromoot wordt. Inschrijvingen die ons voor deze datum bereiken, worden niet geregistreerd.
 • Inschrijven kan per telefoon of per mail tot een week voor de activiteit (tenzij volzet of anders vermeld).
 • Indien een activiteit volzet is, heeft de geïnteresseerde de keuze om op een wachtlijst te staan, zonder belofte dat hij/zij daadwerkelijk zal kunnen deelnemen aan de activiteit.
 • Indien er een plaats vrijkomt, zal de deelnemer door de medewerkers van De Stroom gecontacteerd worden. Indien geen plaats, dan wordt de deelnemer niet verder op de hoogte gebracht.

 

Betaling

 • Men betaalt de activiteit cash ter plaatse, tenzij anders vermeld in Mag-Gezien.
 • Indien gewenst, kan met een kostennota ontvangen voor deze betaling. Dit moet bij inschrijving meegedeeld worden aan de medewerkers van De Stroom.
 • Bij activiteiten waarvoor met overschrijving betaald moet worden, moet het geld ten laatste op de rekening van De Stroom staan op de dag die vermeld staat in Mag-Gezien.

 

 Annulatie

 • Men verwittigt telefonisch (dus NIET per SMS) op 056/35.30.17 (tijdens openingsuren De Stroom) of op het noodnummer buiten de kantooruren (0496/27.54.00).
 • Het inschrijvingsgeld voor activiteiten waarvoor De Stroom op voorhand kosten heeft gemaakt, kan niet worden terugbetaald.
 • Als de deelnemer niet komt opdagen zonder telefonische verwittiging, dan moet de activiteit toch betaald worden.

 

Noodnummer (0496/27.54.00)

 • Dit nummer mag enkel gebruikt worden als het niet meer mogelijk is om telefonisch (dus buiten kantooruren De Stroom) medewerkers te verwittigen.

 

Persoonlijke bezittingen

 • De Stroom vzw is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of beschadiging van persoonlijke bezittingen.

 

Klachten

 • Indien de deelnemer een klacht heeft, dan wendt hij/zij zich op de activiteit zelf tot de aanwezige vrijwilliger. Kon een klacht ter plaatse niet voldoende opgelost worden of was de deelnemer niet in de mogelijkheid om een klacht te formuleren tijdens de activiteit, dan kan er tot één maand na de activiteit een schriftelijke klacht ingediend worden bij vzw De Stroom.  

 

Vragen?

Contacteer ons via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of 056/35 30 17. 

 

ZUID OOST-VLAANDEREN

 

De Stroom vzw, Oranje vzw en Groep Ubuntu x 8K bouwen met een nieuw project aan een levendig, duurzaam en aantrekkelijk jeugdwerklandschap voor kinderen en jongeren in Zuid Oost-Vlaanderen.


Wat doet het project?

Het aanbod voor kinderen en jongeren met een beperking heeft in de regio Zuid Oost-Vlaanderen een stimulans nodig om te groeien. Met dit project hopen we als sterke partner en/of vertegenwoordiger voor de kinderen,  jongeren en hun netwerk naar voor te komen. We willen onze kennis tot bij het bestaand, lokaal jeugdwerk brengen. Daarnaast zoeken we verbindingen tussen organisaties en mensen om zo tot ontmoetingen te komen.

Het project focust op kinderen en jongeren met een beperking en/of vermoeden van een beperking. Hierbij wordt geen onderscheid gemaakt in type beperking of ondersteuningsnood. We streven ernaar dat alle kinderen kunnen aansluiten op een toegankelijk vrijetijdsaanbod in hun onmiddellijke omgeving.


Hoe verloopt het project?

Eerst brengen we het huidig jeugdwerklandschap binnen de regio in kaart. We onderzoeken de noden, kansen en mogelijke drempels van kinderen en jongeren met een beperking (en hun netwerk).  Daarnaast worden ook het lokaal bestuur en jeugddiensten bevraagd naar hun intenties rond een (al dan niet inclusief) aanbod en wordt contact gelegd met bestaande jeugdwerkinitiatieven. Via onderzoek, ondersteuning en/of ontwikkeling van aanbod willen we ontmoeting creëren tussen het lokaal bestuur, bestaande jeugdwerkinitiatieven en kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk.

Het ontwakende aanbod in het zuiden van de provincie Oost-Vlaanderen verdient de nodige opvolging om duurzaam te worden en te blijven. De partners kunnen proberen vanuit hun expertise deze opvolging te voorzien.


Wat kun je verwachten van de brugfiguur in de regio? 

Onze brugfiguur voor dit project is Lore Van Hauwenhuyse

 • Noden detecteren
 • Gratis ondersteuning en advies op maat
 • Verbindingen zoeken met andere organisaties in de buurt
 • Vorming voorzien voor vrijwilligers en beroepskrachten
 • Ondersteuning in communicatie
 • Creëren van inspraak van kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk
 • Inspiratie en kennis delen

 

Wil je graag meewerken aan dit project? 

 • We zijn op zoek naar kinderen en jongeren met een beperking en hun netwerk in regio Zuid Oost-Vlaanderen die hun verhaal, ervaringen en vragen willen delen.


Info: 

Folder voor professionals 

Folder voor ouders


In samenwerking met:

Oranje vzw

REISWIJZER

Reizen is niet zo eenvoudig.
Mensen met autisme hebben nood aan voorspelbaarheid, maar reizen is vaak allesbehalve voorspelbaar.
Hoe kan iemand met autisme toch een droomreis beleven? Hoe kan hij of zij zich voorbereiden?

Om daar een antwoord op te bieden, heeft De Stroom met de steun van Toerisme Vlaanderen een REISWIJZER samengesteld.

Aan de hand van richtvragen helpt deze REISWIJZER hoe je stap per stap jouw reis kan aanpakken:

   - Welk type reis wil je: alleen of met vrienden, maak je gebruik van een reisbureau of een gespecialiseerde reisorganisatie, ...
   - Hoe schat je jouw reiskosten in: bepaal je eerst jouw budget of pas je jouw budget aan aan wat je wil doen?
   - Hoe organiseer je jouw reis: stap je naar een reisbureau of werk je zelf jouw reis uit?


De REISWIJZER kun je via volgende link bereiken:
Website REISWIJZER