In onze spelotheek kan je spelletjes, speelgoed, volksspelen, educatieve koffers en verkleedkledij ontlenen. Je mag maximaal 5 stuks per keer meenemen naar huis. Na 4 weken breng je het speelgoed terug. Een verlenging van 2 weken is mogelijk. Hiervoor mail of sms je naar de spelotheek. Onze spelotheek wordt uitgebaat door enthousiaste vrijwilligers. We zijn open op woensdag en vrijdagnamiddag van 13.30 uur tot 18 uur. Je kan ons vinden in de Deelfabriek Kortrijk.

PRIJZEN

Een abonnement kost € 5 per jaar (€ 1 Uitpas sociaal tarief)
Per spel betaal je een leenprijs van € 0.50 (€ 0.10 Uitpas sociaal tarief)

Heb je breuk of verlies?
In onderling overleg bekijken we of en welke vergoeding mogelijk of nodig is. Spelplezier staat voor ons boven geld. Heb dus geen schrik om ons hierover aan te spreken.

Voor organisaties en scholen
Met een organisatie-abonnement kan je 10 spelletjes per keer uitlenen. Je betaalt € 10 per jaar en een leenprijs van 0.50 per stuk. Passen de openingsuren voor jullie niet? Als organisatie kan je de spelotheek ook op afspraak bezoeken. Interesse in de werking van de Spelotheek? Voor scholen bieden we rondleidingen met spelmoment aan. Contacteer ons om hiervoor een afspraak te maken.

KLANT WORDEN

Klant worden
Ben je een nieuwe klant? Vul dan hier je gegevens in, we maken jouw abonnement al klaar.

Onze locatie
Je vindt ons in de Deelfabriek Kortrijk, Rijkswachtstraat 5 in Kortrijk. Op woensdag na 16 uur en vrijdagnamiddag kom je binnen via de groene poort op 30 meter van de hoofdingang.

ONZE LOCATIE EN PARKEREN

Je vindt ons in de Rijkswachtstraat 5, 8500 in Kortrijk. Op woensdag na 16 uur en vrijdagnamiddag kom je binnen via de groene poort op 30 meter van de hoofdingang

Parkeren
Kom je grote stukken ophalen? Parkeer je auto dan, kom eerst je spelletjes selecteren en betalen. We kunnen dan alles klaar zetten voor de deur, zodat je snel kan laden/lossen. Je kan op straat parkeren rond de Deelfabriek. De parkeerzone is KOR2. Het eerste uur parkeer je gratis. Je moet hiervoor wel een parkeersessie activeren.

Er zijn enkele Shop & Go parkeerplaatsen waar je 30 min gratis kan parkeren. Je herkent die aan de groene belijning op de straat, samen met een parkeerbord. De Shop & Go plaatsen bevinden zich op de hoek van de Sint-Antoniusstraat en Tuighuisstraat en in het begin van de Rijkswachtstraat. In de rijkswachtstraat zijn 2 parkeerplaatsen voor personen met een handicap.

KAN IK ZELF SPEELGOED DONEREN?

We zetten met de spelotheek in op duurzaam en/of educatief verantwoord spelmateriaal. Spelletjes die beschadigd of verouderd zijn, nemen we niet aan. Gelieve steeds op voorhand een foto te bezorgen van het materiaal, zodat we kunnen kijken of het past in ons assortiment, vervolgens kan je ze binnen brengen tijdens de openingsuren van de spelotheek.

 

KAN IK VRIJWILLIGER WORDEN IN DE SPELOTHEEK?

Onze spelotheek wordt uitgebaat door enthousiaste vrijwilligers. Heb je interesse in vrijwilligerswerk, neem dan contact op met info@vzwdestroom.be of telefonisch via +32 056/35 30 17. In een kennismakingsgesprek bekijken we welke taken je kan opnemen en onder welke frequentie.

CONTACTEER ONS

Spelotheek Kortrijk
Deelfabriek Kortrijk, Rijkswachtstraat 5 in Kortrijk
Tel. +32 0472/74 13 44
spelotheek@vzwdestroom.be (mails en berichtjes worden gelezen tijdens onze openingsmomenten)
www.facebook.com/spelotheekkortrijk

Openingsuren
Woensdag van 13.30 uur tot 18.00 uur
Vrijdag van 13.30 uur tot 18.00 uur
Gesloten op maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag